晚上睡不着推荐个网站1080P完整版,抖阴在线

Tandpasta banner

Fluor er godt for tænderne, det forstærker tændernes emalje. Brug derfor tandpasta med fluor, helt fra første tandfrembrud.

Fluorens helende virkning

Hvis man har et begyndende hul, er emaljen lidt i opløsning. Fluoren går ind og erstatter de opløste dele af emaljen og heler dermed det begyndende hul.

Hvordan man får fluor på tænderne

Du kan få fluor på tænderne på forskellige måder, enten ved

  • brug af fluortandpasta hver dag, eller
  • Tandplejen kan fluorpensle dine begyndende huller hver 6. måned.

Naturligt fluor i vandet

I Greve Kommune er der også naturligt fluor i vandet, ca. 1ppm (parts per million). Dette er det optimale fluorindhold for at beskytte tænderne mod huller. Det betyder, at alle borgere i Greve Kommune automatisk får en daglig beskyttelse mod huller ved at bruge vand fra vandhanen. Derfor er der også flere børn uden huller i tænderne i Greve end gennemsnittet i Danmark.

Dental fluorose

En del børn og unge i Greve har fået lidt for meget fluor indbygget i deres tænder. Det kaldes dental fluorose. Det ses oftest som hvide pletter rundt om på tænderne. Tænderne er endnu mere modstandsdygtige overfor syrepåvirkninger og fejler ikke noget. I få tilfælde viser det sig som brune pletter på tænderne. Vi kan hjælpe dig med at blege misfarvningerne, hvis det er meget slemt.