晚上睡不着推荐个网站1080P完整版,抖阴在线

Indenfor den motoriske udvikling taler man om milepæle, der beskriver hvad barnet kan ved en bestemt udviklingsalder.

Motoriske milepæle

Indenfor den motoriske udvikling taler man om milepæle, der beskriver hvad barnet kan ved en bestemt udviklingsalder. Motoriske milepæle er færdigheder som f.eks. kravle, gå, løbe og hoppe.

Håndens motorik og barnets evne til at koordinere bevægelser følger også almindeligvis en given rækkefølge.

Hvad er normal motorisk udvikling?

Barnet i alderen 3-6 år udvikler rigtig mange motoriske færdigheder i denne periode. Barnet bliver tiltagende dygtig til at løbe hurtigt og hoppe. Barnet kan færdes sikkert på trapper, kravler op i en ribbe eller et træ og søger i det hele taget nye udfordringer. Barnet kan nu gå på line på streger, træstammer eller andet. Håndens motorik og koordination udvikler sig også meget i denne periode. Grebet på en blyant bliver bedre og barnet kan når det er 6 år skrive sit navn og tegne et menneske. Boldspil udvikles til at det er muligt både at kaste og gribe og evt. drible. Færdigheder i forhold til at tage tøj og sko af og på udvikles også.

Normal motorisk udvikling har dog alligevel meget vide rammer. Forskellen kan bero på mange ting f.eks.: barnets størrelse, kropsbygning, temperament, nysgerrighed, muskelspænding, omgivelsernes påvirkning og meget mere.

Det er vigtigt i denne periode af barnets liv at støtte op om barnets færdigheder og hjælpe dem videre med nye med tanke på skolegang i fremtiden, vigtigst er det dog at barnet stille og roligt udvikler sig og er nysgerrigt og samspil med sine omgivelser.

Hvordan lærer barnet?

Motoriske færdigheder kommer ikke af sig selv, barnet skal øve sig rigtig mange gange for at opnå en ny færdighed. Derfor er det vigtigt at forældrene er opmærksomme på barnets udvikling og hele tiden hjælper barnet videre der hvor barnet er i sin udvikling. Barnets nysgerrighed vækkes med en god kontakt og opmuntring fra den voksne. Den voksne kan deltage i f.eks. boldspil med barnet, løbe om kap, sætte sig og tegne med barnet, tage en cykeltur sammen osv. Det vil give dit barn en større motivation, og motivation er alfa og omega for at lære nyt.

Kan selv!

Barnet bliver fra 3 til 6 år mere og mere selvstændigt, og det er vigtigt som forældre at støtte denne proces, tænk over hvornår du evt. hjælper og servicere for meget. Lad barnet f.eks. selv tage tøj og sko på, selvom det tager lidt tid!